Fossielvrije mobiliteit

Fryslân heeft een mooie geschiedenis als het gaat om schoon voortbewegen! Friezen wandelen graag en stappen vaak op de fiets. En één van Fryslân’s meest waardevolle fossielvrije export “voertuigen” is het Friese paard.

Fryslân is koploper in Nederland op het gebied van fossielvrij vervoer. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste elektrische boten hier varen? Zo organiseert Akkrum elk jaar de Zonnebootrace, waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch varen een podium krijgen. Van alle auto’s en bussen die in Nederland op Groen Gas rijden, rijden er het meeste in Fryslân. Hier leveren 22 tankstations deze brandstof, gemaakt uit biogas. Daarnaast kunnen vanaf maart 2018 alle dieselauto’s Blauwe diesel tanken, waarbij een CO2- reductie van 90% wordt behaald ten opzichte van normale diesel.

Fossielvrij rijden betekent rijden zonder fossiele brandstoffen: Geen diesel, geen benzine en geen LPG.

Het aantal mogelijkheden om fossielvrij te rijden in auto’s neemt snel toe en steeds meer mensen kiezen ervoor om vaker de (elektrische) fiets te pakken.

De Freonen werken samen om de overstap naar fossielvrij vervoer voor iedereen te vergemakkelijken. Wat is voor u de beste optie? Overweegt u een fossielvrij auto en wilt u weten welke voor u de beste is? Mail dan naar info@freonen.nl  en wij zorgen ervoor dat de Freonen u hierbij helpen.

Elfwegentocht: misschien wel de leukste klimaatactie van de eeuw – uiteraard in Fryslân

Tijdens de Elfwegentocht, van 1 tot en met 14 juli 2018, is er een feest gaande op de Friese wegen. Op 14 juli vindt de Parade plaats, één van de hoogtepunten van deze twee weken. Op deze dag kunt u op alle mogelijke manieren deelnemen aan de poging om het wereldrecord fossielvrij rijden te verbreken. Laat vandaag nog weten dat u ook meedoet op www.elfwegentocht.nl

 

Aan de slag

Producten van de Freonen

Nieuws Fossielvrije voer- en vaartuigen

archief Fossielvrije voer- en vaartuigen