Fossielvrije thema’s van de Freonen!

Hartstikke mooi dat jij ervoor kiest om duurzamer te gaan leven! 

Wil jij net als de Freonen aan de slag met het verduurzamen van je huis, organisatie of mobiliteit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De Freonen leveren namelijk producten, adviezen en diensten die jou hierbij kunnen helpen. Op deze site staat alles wat jij nodig hebt om fossielvrij te leven: een leven zonder fossiele brandstoffen en energiebronnen zoals aardgas, benzine, diesel en grijze stroom. Met zijn allen maken we heel Fryslân fossielvrij!

kies je thema

Aan de slag met je huis, je festival echt duurzaam neerzetten, fossielvrij reizen of horen bij de top van MKB bedrijven die laten zien dat je fossielvrij echte groene business bouwt? De Freonen hebben in overzichtelijke thema’s informatie en aanbod voor je op een rijtje gezet. En dat blijven we aanvullen, iedere week weer.

Freonentsjinsten

Vriendendiensten; die vind je ook hier. Want de bedrijven, instellingen en gemeenten die Freon zijn, helpen je maar hebben ook regelmatig een mooi aanbod. Kom eens langs bij de Freonen!

 

Klik snel door naar het thema dat voor jou interessant is. Waar wil jij de eerste stap zetten? 

100 Fossielvrije MKB-bedrijven

In 2020 moeten 100 MKB-bedrijven fossielvrij zijn en in 2022 250 bedrijven. Op deze manier geeft het Friese bedrijfsleven het goede voorbeeld.

2.000 Fossielvrije woningen

In 2020 moeten er 2000 extra fossielvrije woningen zijn in Fryslân. Van het gas af, zonnepanelen op het dak en een warmtepomp i.p.v. een CV-ketel! 

10.000 Fossielvrije voer- en vaartuigen

In 2020 moeten er 10.000 extra schone voertuigen op de weg zijn in Fryslân. Elektrisch rijden, Groen gas of Blauwe diesel tanken!  

100 Fossielvrije mobiele energie-installaties

In 2020 moeten er 100 mobiele installaties in Fryslân zijn. Festivals, evenementen of bouwplaatsen kunnen draaien op Blauwe diesel, Groen gas of elektrische accu’s! 

Toename zonnepanelen

500 hectare in 2020 op huizen, bedrijven en zonneparken. Op deze manier geeft Fryslân het goede voorbeeld.

Lokale stroom voor lokale klanten

10.000 klanten kopen lokale energie in 2020. Op deze manier geeft de Mienskip het goede voorbeeld.